In de mediaLotec: Innovatieve zwembadbouw

Lotec: Innovatieve zwembadbouw

1 maart 2011

In 1867 werd in het Brabantse Heeze het loodgietersbedrijf Lotec opgericht. Nu, ruim 140 jaar later, is Lotec in binnen- en buitenland een begrip op het gebied van zwembadbouw.

Natuurlijk is er in die 140 jaar het nodige veranderd. Zo zit het hoofdkantoor van Lotec nu in Eindhoven en is wat begon als een loodgietersbedrijfje inmiddels geëvolueerd in een internationaal bedrijf gespecialiseerd in ‘State-of-the-art’ zwembadtechniek. Extra bijzonder daaraan is dat nagenoeg alle producten en diensten die Lotec levert, in eigen huis zijn ontwikkeld.

Op het gebied van zwembadbouw is de kwaliteit waar Lotec voor staat on-geëvenaard. Dat blijkt ook wel uit de lijst van binnen- en buitenlandse projecten waar de naam Lotec in voorkomt. Zo is Lotec nauw betrokken bij de zwembaden van het Tikibad in pretpark Duinrell en het Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep in Eindhoven. Naast de aanleg van de zwembaden en het bijbehorende installatiewerk verzorgt Lotec bij haar projecten ook onderhoud en ontwikkeling.

“Zo hebben we in Eindhoven in het bassin voor de schoonspringers een zogenaamde valbreekvoorziening laten ontwikkelen. Wanneer een schoonspringer plat op het water dreigt te vallen, kan de trainer met een druk op de knop een gigantische ‘luchtbel’ uit de bodem van het bad laten opstijgen, wat de waterspiegel doet breken en de kans op blessures aanzienlijk vermindert,” vertelt Coen Boons, projectmanager bij Lotec. “Een mooi voorbeeld van hoe we bij Lotec samen met onze klanten constant werken aan innovatie.”

Een project waar Lotec op dit moment druk mee bezig is, is de oplevering van een nieuw zwembad in Dordrecht. Aan de rondweg wordt daar momenteel het grootste overdekte sportcomplex van Nederland gebouwd, Sportboulevard Dordrecht. Verwachting is dat in het derde kwartaal van dit jaar het gehele complex klaar is. Onderdeel van de 40.000 m² grote Sportboulevard is sport- en recreatiezwembad Aquapulca. Niet zichtbaar aan de buitenkant, maar onmisbaar voor het zwembad is het labyrint aan leidingwerk dat ervoor zorgt dat het zwembadwater altijd van de allerhoogste kwaliteit is. Zoals wel vaker het geval gebruiken de installateurs van Lotec bij het verlijmen van de buizen en leidingen UNI-100 en UNI-100 GT van Griffon. “Daar zijn onze installateurs zeer goed over te spreken”, aldus Coen Boons. “We werken bij een project als Aquapulca met leidingwerk van verschillende diameters, van héél groot tot heel klein. De kwaliteit en het gebruiksgemak van je lijmen is dan van groot belang. Bij Lotec werken we volgens de filosofie dat alleen het beste goed genoeg is. Met de kwaliteit die we van Griffon gewend zijn, hoeven we ons op dat gebied in ieder geval geen moment zorgen te maken!”

(Bovenstaand artikel is gepubliceerd in de Griffon Bouwkrant, Speciale Editie 2010)

Terug naar nieuwsoverzicht
Griffon gebruikt cookies.

Sluiten
Klik hier voor meer informatie.