Laatste nieuwsGRIFFON KLAAR VOOR EUROPESE BOUWPRODUCTEN REGELGEVING

GRIFFON KLAAR VOOR EUROPESE BOUWPRODUCTEN REGELGEVING

12 december 2013

Vanaf 1 juli 2013 is de Europese Bouwproducten Regelgeving (CPR) No 305/2011 van kracht. Deze regelgeving legt de minimale eisen vast voor bouwproducten. Deze minimale eisen gelden op het gebied van onder andere veiligheid, brandwerendheid en mechanische sterkte. Producten die voldoen aan deze eisen zijn herkenbaar aan het CE logo. Onze PVC Lijmen en Chemische Ankers vallen onder deze zogenoemde bouwproducten en voldoen aan de CPR. Vanaf 1 juli 2014 zullen ook Afdichtingskitten onder deze Richtlijn vallen.

CE markering
Een CE (Conformity European) markering op een product geeft aan, dat het product aan een bepaalde set basiseisen voldoet. Indien er een geharmoniseerde Europese norm is opgesteld  voor een productgroep, is het de plicht van de fabrikant om aan te tonen dat er voldaan wordt aan de specifieke CE eisen en het product te voorzien van het CE logo. Daarnaast moet er een prestatieverklaring (DoP) beschikbaar zijn, waarin beschreven is, hoe de producten getest zijn en welke prestaties er met het product behaald kunnen worden.

Productgroepen
Op dit moment geldt de Europese Bouwproducten Regelgeving (CPR) No 305/2011 voor  PVC lijmen en Chemisch Anker. Vanaf 1 juli 2014 zullen ook minimale eisen voor Afdichtingskitten van toepassing zijn. Dit betreft, binnen onze productranges, de afdichtingskitten voor de toepassingsgebieden gevelelementen (i.e. dilatatievoegen) en sanitair.

Terug naar nieuwsoverzicht

Zoeken

Print deze pagina
Griffon gebruikt cookies.

Sluiten
Klik hier voor meer informatie.