Laatste nieuwsTools voor perfecte verbinding

Tools voor perfecte verbinding

6 januari 2012

Naast de juiste lijm en reiniger is ook het juiste gereedschap essentieel voor het maken van perfecte verbindingen in kunststof leidingsystemen. Daarom introduceert Griffon een professionele range tools: Draadzaag, Aanschuiner, Ontbramer en Cleaner Cloth.

Draadzaag
De Draadzaag van Griffon is de oplossing voor het doorzagen van kunststof buizen die zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden, waar het onmogelijk is om met een standaard PVC-zaag te werken. De sterke Draadzaag zaagt moeiteloos en snel buizen van PVC,
PVC-C, PE en PP.

Aanschuiner
De Griffon Aanschuiner is een handzaam, professioneel gereedschap voor het aanschuinen van kunststof buiseinden. Aanschuinen van de buis over onder een hoek van 15° zorgt bij een lijmverbinding voor een betere verdeling van de lijm in de fitting, het voorkomt het wegschrapen van de lijm en creëert bij zowel lijmverbindingen als manchetverbindingen een zoekrand aan het buiseinde voor gemakkelijke montage. De Griffon Aanschuiner is geschikt voor PVC, PVC-C, ABS, PP en PE buizen met diameters van 16 tot en met 63 mm.

Ontbramer
Met de nieuwe Griffon Ontbramer kunnen bramen en oneffenheden gemakkelijk en snel van kunststof buiseinden worden verwijderd. De compacte handontbramer heeft een ergonomisch gevormde handgreep en is toepasbaar bij buizen van PVC, PVC-C ABS, PP en PE. 

Cleaner Cloth
Cleaner Cloth is een absorberende, pluisvrije doek die in combinatie met de Griffon Cleaner of PE Cleaner zorgt voor het optimaal reinigen en ontvetten van te verlijmen of te lassen buizen, moffen en fittingen. De stevige doeken zijn tevens geschikt voor het verwijderen van (overtollige) niet uitgeharde lijmresten.

Voor het gemakkelijk, snel en betrouwbaar verbinden van kunststof leidingsystemen kiest de vakman voor de lijmen, reinigers én tools van Griffon.

Terug naar nieuwsoverzicht

Zoeken

Print deze pagina
Griffon gebruikt cookies.

Sluiten
Klik hier voor meer informatie.