Verlijmen van hard PVC, PVC-C en ABSStap 1

Stap 1

Meet de buislengte op en markeer deze met een permanent marker.

Stap 2

Stap 2

Zaag de buis haaks af op de juiste lengte met een PVC zaag of de Griffon Draadzaag voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Stap 3

Stap 3

Schuin het uiteinde van de buis aan (α =15) met een aanschuiner. Gebruik voor diameters ≤63 mm de speciale Griffon aanschuiner. Dit ten behoeve van een betere verdeling van de lijm, het voorkomen van het wegschrapen van lijm en het creëren van een zoekrand voor het makkelijker monteren.

Stap 4

Stap 4

Ontbraam de binnenzijde van het uiteinde van de buis met de Griffon Ontbramer. Dit zorgt ervoor dat het buiseind glad en gaaf is.

Stap 5

Stap 5

Markeer de insteekdiepte (het lijmvlak) op de buis. Dit is belangrijk om straks niet te veel lijm op de buis aan te brengen wat de buis kan aantasten en de verbinding verzwakt.

Stap 6

Stap 6

Markeer de juiste montagestand van de fitting, een eenmaal gemaakte lijmverbinding is niet nastelbaar.

Stap 7

Stap 7

Reinig de binnenzijde van de fitting met Griffon Cleaner en de Griffon Cleaner Cloth (pluisvrije doek). Reinigen zorgt voor een vuil en vetvrij oppvervlak en tevens voor een chemische voorbewerking (voorweken) ten behoeve van een betere hechting. Laat de delen goed drogen om kans op condensvorming te verkleinen.

Stap 8

Stap 8

Reinig de buitenzijde van de buis met Griffon Cleaner en de Griffon Cleaner Cloth (pluisvrije doek).

Stap 9

Stap 9

Breng de lijm aan met de speciale (in de dop geïntegreerde) borstel/kwast in de fitting. Afhankelijk van de buisdiameter dient een overeenkomstige borstel gebruikt te worden. Breng in de fitting een dunne laag aan en op het buiseind een wat dikkere. Voorkom overmaat aan lijm.

Stap 10

Stap 10

Breng de lijm aan op de buis. Deze volgorde (stap 9&10) is belangrijk omdat de buis anders weer op de (vieze) grond gelegd moet worden.

Stap 11

Stap 11

Monteer de verbinding direct in een vloeiende, gelijkmatige beweging. Bij een goede verlijming is nu een egale gesloten lijmring zichtbaar bij de overgang van buis naar fitting.

Stap 12

Stap 12

Verwijder overtollige lijm direct met de Griffon Cleaner Cloth. Overtollige lijm kan op de buis inwerken en deze verzwakken.

Griffon gebruikt cookies.

Sluiten
Klik hier voor meer informatie.