Laatste nieuwsVoor extreem sterke houtverbindingen

Voor extreem sterke houtverbindingen

29 oktober 2015

Griffon introduceert een wereldprimeur: Wood Max, een zeer sterke en 100% oplosmiddel- en isocyanaatvrije lijm voor het 100% watervast verlijmen van vrijwel alle houtsoorten en bouwmaterialen. Het product is de eerste
SMP-polymer ter wereld die voldoet aan D4 normering.

Veilig en sterk
De innovatieve Wood Max is een milieu- en verwerkersvriendelijke (hout)constructielijm met een extreem hoge eindsterkte tot wel 110 kg per cm². Ook bij ruime passingen tot 4 mm behoudt de vullende lijm zijn kracht en is direct afmesbaar doordat de lijm niet (na)bruist. Met de komst van Wood Max behoren ook hardnekkige, zwarte lijmvlekken op de handen tot het verleden.

Breed toepasbaar
Wood Max is geschikt voor het watervast (D4) (vlak)verlijmen van vrijwel alle geschaafde en ongeschaafde houtsoorten onderling. Daarnaast is Wood Max ook geschikt voor de verlijming van vele andere bouwmaterialen zoals gips, (natuur)steen, (gas)beton, metaal, hardschuim en diverse kunststoffen.

Het product kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht, is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen en is goed schuurbaar en overschilderbaar.

Onafhankelijk gekeurde kwaliteit
Griffon Wood Max voldoet aan de Europese normeringen NEN-EN 204/205 D4 en EN 14257 (Watt ’91) en is voorzien van het KOMO-certificaat ‘Lijmen voor niet-dragende toepassingen’. De lijm voldoet aan alle eisen op het gebied van vochtbestendigheid, temperatuurbestendigheid en lijmsterkte zoals beschreven in beoordelingsrichtlijn BRL 2339.

Terug naar nieuwsoverzicht

Zoeken

Print deze pagina
Griffon gebruikt cookies.

Sluiten
Klik hier voor meer informatie.