Over GriffonGriffon, verbonden met vakwerk

Griffon staat voor kwaliteit voor de installateur. Speciaal voor de vakman biedt Griffon kwalitatief hoogwaardige duidelijke oplossingsgerichte assortimenten. Hiermee staat Griffon garant voor een compleet aanbod voor sanitair- installatiebranche.

Al in de jaren 60 had Griffon het gepatenteerde antwoord op de snel toenemende vraag naar lijm voor kunststof leidingsystemen. Naast PVC-lijmen werden tal van complementaire loodgietersproducten geïntroduceerd, zoals glijmiddelen, soldeermiddelen en afdichtingsproducten. Sindsien heeft Griffon zich ontwikkeld tot de internationaal erkende specialist op het gebied van verbindingstechnieken voor leidingstystemen in kunststof en metaal

installateur

Daarnaast is Griffon dé specialist in smeer- en onderhoudsmiddelen. Als lijmspecialist voor de professional biedt Griffon ook een compleet assortiment houtkonstruktielijmen. Daarmee heeft de vakman in de interieurbouw of schrijnwerkerij altijd de beste oplossing voor elke klus in handen. Ook op het gebied van montagelijmen is Griffon de specialist. De welbekende Poly Max®-range, herkenbaar aan de opvallend rode kokers, bestaat uit een aantal oplosmiddelvrije montagelijmen van absolute topkwaliteit.

Met eigen verkoopkantoren in Nederland, België, Spanje, Frankrijk, Italië en distributeurs in vele landen verspreid over de hele wereld heeft Griffon een sterke internationale marktpositie opgebouwd.

Bekende producten van Griffon zijn T-88® Hard PVC-lijm, S-39® zachtsoldeervloeimiddel, IMAL® kruipolie en Kolmat®.

 

Kwaliteit

Kwaliteit & Innovatie

Kiezen voor Griffon is kiezen voor kwaliteit. Om constant de uitstekende kwaliteit te kunnen garanderen, werkt Griffon met een kwaliteitsborgingssysteem. Hierbij verloopt het hele proces van inkomende grondstoffen, productie tot eindproduct en levering volgens voorgeschreven en gecontroleerde procedures. Uiteraard is dit systeem gecertificeerd naar ISO 9001. Op deze manier kan de gebruiker zeker zijn van een gegarandeerde kwaliteit. Productkwaliteit toegespitst op specifieke toepassingen wrodt gegarandeerd door keurmerken, zoals BELGAQUA, British Standard, DVGW, ATG, Gastec, WRAS en CSTB. Daarnaast zijn veel producten voorzien van een CE-markering en voldoen ze aan EN-normeringen. Zowel de product- als de proceskwaliteit wordt voortdurend geïnspecteerd door gerenommeerde, onafhankelijke keuringsinstanties in binnen- en buitenland.

Naast kwaliteit is ook innovatie een van de kernwaarden van Griffon. Griffon houdt zich continue bezig met het zoeken naar nieuwere, betere oplossingen. Bestaande producten worden voortdurend verbeterd, zodat ze niet alleen beter werken, maar ook vriendelijker zijn voor de gebruiker en het milieu. Door middel van uitgebreide research en nauw contact met installateurs en leidingfabrikanten introduceert Griffon keer op keer innovatieve oplossingen voor knellende problemen.

Bison International

Griffon is sinds 2001 onderdeel van Bison International B.V. Bison International biedt consumenten en professionals wereldwijd de beste oplossing voor iedere lijm-, kit- en onderhoudsklus. Bison International is ook het bedrijf achter Bison, Bison Professional, Bostik (Italië) en Imedio. Onbetwiste A-merken, met eigen markten en segmenten. Alles over Bison International B.V. is te lezen op onze corporate website.

Bison International maakt sinds 1996 deel uit van de Bolton Group. Bolton Group vervaardigt en verkoopt een reeks van kwalitatief hoogwaardige producten, waarvan velen tot marktleiders in hun categorie behoren. De portfolio omvat een 40-tal producten op het gebied van levensmiddelen, wasmiddelen en schoonmaakmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging en huidverzorging, cosmetica en lijmen.

Alle informatie over de Bolton Group is te lezen op de website van de Bolton Group.

Bison International Griffon Bison Professional Bison Bostik Imedio Air Max UHU
Griffon gebruikt cookies.

Sluiten
Klik hier voor meer informatie.